Ads Top

Nederlander ziet meeste toekomst in elektrisch rijden

Elektrisch rijden heeft de toekomst, zo verwachten Nederlandse automobilisten. Volgens bijna 30 procent van de Nederlanders zal deze vorm van autorijden over 25 jaar zelfs dominant zijn.

Europese automobilisten zien naast elektrisch rijden een belangrijke rol weggelegd voor hybride auto’s, maar onder Nederlanders is het vertrouwen hierin beduidend lager.

Dit blijkt uit onderzoek van AutoScout24 naar de auto van de toekomst. Benzine en diesel, nu nog de meest dominante vormen van brandstof, zullen langzaamaan uit het straatbeeld verdwijnen, zo verwacht de meerderheid van de ondervraagde automobilisten in Europa. Van de Nederlanders bestempelt slechts 5% diesel en benzine als de meest toekomstbestendige brandstof. Fransen hebben met 9% nog het meeste vertrouwen in beide brandstoffen.

Belangrijke vraag bij de verwachte overgang naar alternatieve brandstoffen, is wie er moet betalen voor de aanpassingen aan de infrastructuur die hiervoor nodig zijn. Denk hierbij aan het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s en de aanpassingen die op tankstations gedaan moeten worden. Een derde van de Europeanen is van mening dat deze aanpassingen door de samenleving als geheel moet worden gefinancierd.

Het principe ‘de vervuiler betaalt’ lijkt alleen op te gaan in Duitsland en Oostenrijk. Hier vindt een kwart van de ondervraagden dat automobilisten die weigeren over te stappen op alternatieve brandstoffen, de benodigde aanpassingen in infrastructuur moeten bekostigen. Onder Nederlanders is slechts één op de tien automobilisten deze mening toebedeeld. Sterker nog, een kwart van de Nederlanders vindt juist dat degenen die gebruik maken van alternatieve brandstoffen, moet betalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.