Ads Top

Verhuisbranche laat 10 procent aan CO2-uitstoot liggen per jaar

Om een verhuizing zo snel mogelijk te laten verlopen, worden er vaak verhuisorganisaties ingezet of zelf verhuiswagens gehuurd om de spullen van A naar B te brengen. Maar deze verhuizing brengt ook zijn nadelen mee. De CO2-emissie is dermate hoog, dat er nog genoeg op bespaard kan worden. Volgens een onderzoek van Caazer.com, laten verhuisorganisaties 10% van de CO2-uitstoot liggen per jaar, wat eigenlijk bespaart kan worden. 

In 2014 zijn er in totaal 1.578.671 mensen verhuisd. Het aantal mensen wat in 2014 naar een andere gemeente verhuisde was 6,6 procent meer dan in het jaar 2013. Wat opvalt is dat bijna twee derde van alle verhuizingen binnen dezelfde gemeenten plaatsvindt. Dit zorgt er dan voor dat de uitstoot binnen bepaalde gemeentes hoger ligt.

De afgelopen vier jaar is de CO2 emissie gedaald van bestel- & vrachtauto’s. Bij bestelauto’s was het in 2014 ongeveer 1,5 procent minder dan in 2013. Bij vrachtauto’s was het in 2014 ongeveer 10,1 procent minder dan in 2013.

Voor bedrijven met bestel- en vrachtauto’s is het gebruik van diesel nu eenmaal velen malen goedkoper, omdat er een groot aantal kilometers wordt gereden. Het voordeligste daarentegen, is om op LPG te gaan rijden. Als 25 procent van de dieselmotoren wordt vervangen door LPG, dan zal de CO2-emissie met ongeveer 10 procent dalen. Met de stijging van het aantal verhuizingen, is deze besparing van 10 procent een goede start van een schoner milieu!

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.