Ads Top

'Meer CO2 onacceptabel; ga weg bij fossiele energiebedrijven'

Afgelopen week werd bekend dat er in Nederland nog nooit eerder zo veel kolen zijn verstookt als in de afgelopen vijf maanden. Met als gevolg een grote toename van de CO2 uitstoot. Milieuorganisatie WISE organiseert daarom van 1 t/m 3 september een protestactie waarmee ze mensen over wil halen om weg te gaan bij energiebedrijven die tot over hun oren in de fossiele brandstoffen en kernenergie zitten.

Volgens gegevens van statistiekbureau CBS is er in het eerste kwartaal van 2015 8,1 procent meer CO2 uitgestoten dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Gecorrigeerd voor de relatief lage temperaturen in het eerste kwartaal is de CO2 -uitstoot met 3,8 procent gestegen. Peer de Rijk, directeur van WISE: "Dit is onacceptabel voor een rijk land als Nederland. We kunnen niet langer toekijken en de fossiele energiebedrijven hun gang laten gaan. Iedereen moet nu in actie komen om klimaatverandering en milieuvervuiling tegen te gaan. Stap één is simpel: Stap over naar een écht groene energieleverancier! Zo laat je zien dat je klaar bent met kolen en atoom."

Wie de overstap maakt van een grote vervuiler naar een bedrijf als bijvoorbeeld Pure Energie, Huismerk Energie, Qurrent of Greenchoice stoot jaarlijks tot vier ton CO2 minder uit. Te weinig mensen doen dat, terwijl het makkelijk kan. Markus Schmid, campagneleider groene stroom bij WISE: "Overstappen is heel simpel geworden en het is uitgesloten dat je daarbij in het donker komt te zitten. De Autoriteit Consument en Markt heeft het onderzocht: 96 % van de mensen die in 2014 wisselden van energieleverancier waren helemaal tevreden over de overstap". Echt groene stroom bij een groene aanbieder is ook helemaal niet duurder. Schmid: "WISE onderhoudt zelf een eigen eerlijke energievergelijker en volgt de prijsontwikkelingen daarom nauwgezet. Het blijkt dat de allergroenste stroomleveranciers zeer concurrerend zijn."

De grote fossiele energiebedrijven beheersen nog steeds de markt. Met de actie "Groen krijgt Poen" wil WISE mensen een zetje geven om eindelijk die overstap van een zeer grijze naar een zeer groene energieleverancier te maken. De actie loopt van 1 t/m 3 september. Meer informatie is te vinden op wisenederland.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.