Ads Top

Dutch Green Building Week: de groene uitdaging

Van 21 tot en met 25 september vind de Dutch Green Building Week (DGBW) plaats. Tijdens de DGBW worden diverse initiatieven van participanten van de Dutch Green Building Council (DGBC) gepresenteerd. Het thema van 2015 is ‘De groene uitdaging’.

Om de duurzaamheid van gebouwen en hun omgeving te classificeren, hanteert Tauw BREEAM-NL; de meest gebruikte duurzaamheidsmeetlat in Nederland. BREEAM-NL wordt beheerd en ontwikkeld door de Dutch Green Building Council (DGBC).

Tauw grijpt het thema ‘de groene uitdaging’ aan om tijdens deze week het eerste concept van de BREEAM ‘staalkaart’ te presenteren. Hierin komen vele (ecologische) inrichtingsvoorstellen aan bod, met als doel een groene inrichting van gebouw en omgeving voor iedereen bereikbaar te maken.

Deze presentatie wordt gegeven in het onlangs BREEAM gerenoveerde gebouw van a.s.r., waarvoor Tauw onder andere BREEAM LE en POL maatregelen heeft voorgesteld.  Bij a.s.r. wordt een presentatie over de ecologie in de a.s.r. tuin gegeven en is er aansluitend een rondleiding.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.