Ads Top

Zonnepanelen huren wordt nieuwe trend

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) maakt vandaag de uitkomsten bekend van een onderzoek dat zij heeft laten uitvoeren door PanelWizard. Ook deelt NLE de resultaten van een pilot die zij naar aanleiding van het onderzoek heeft uitgevoerd.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door PanelWizard, blijkt dat zeventig procent van de Nederlandse woningeigenaren de initiële investering voor aanschaf van zonnepanelen te fors vindt. Hoewel de behoefte er wel is, wordt volgens NLE-oprichter Harald Swinkels in Nederland nog te weinig van de potentie van zonne-energie benut. “Een aannemelijke verklaring hiervoor zijn de relatief hoge kosten die je moet maken om te beginnen met je eigen energie-opwekking. De aanschafprijs van een set zonnepanelen en de terugverdientijd die soms langer dan 10 jaar is, zijn bezwaren die wij al hoorden bij eerdere zonne-energieproposities.”

NLE stelde bovendien in het voorjaar van 2015 de volgende vraag aan haar innovatiepanel: welke producten of diensten, naast elektriciteit en gas, zouden jullie het liefste toegevoegd willen zien aan ons aanbod? De optie voor verhuur van zonnepanelen scoorde veruit het hoogst. Op basis van deze input werd ‘Zon erbij’ ontwikkeld en allereerst aangeboden en getest onder de leden van het innovatiepanel.

“De pilot wijst uit dat dit zomaar een nieuwe trend zou kunnen worden”, aldus Swinkels. “Ruim 10% van de verzonden e-mails met het ‘Zon erbij’-aanbod, leidde binnen één week al tot een serieuze offerte-aanvraag.” NLE is blij verrast met de resultaten van de pilot en gaat de propositie zeer waarschijnlijk beschikbaar maken voor alle Nederlandse huishoudens. “We zouden het geweldig vinden als dit tot een nieuwe, grote stap in de verduurzaming van Nederland kan leiden.”

Ook uit het PanelWizard-onderzoek blijkt dat 80 procent van de Nederlandse woningeigenaren voordelen ziet in een dergelijke zonnepanelen-huurconstructie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.