Ads Top

AkzoNobel vierde jaar op rij aan top duurzame bedrijven

AkzoNobel is voor de vierde keer op rij als eerste geëindigd in de invloedrijke Dow Jones Sustainability Index (DJSI). De donderdag bekend gemaakte ranglijst plaatst AkzoNobel als eerste van 350 bedrijven in de Materials industry-groep. Dat waardeert AkzoNobel’s gedrevenheid tot continue verbetering op het gebied van duurzaamheid. Het laat ook zien hoe de DJSI een sleutelrol speelt bij innovatie voor klanten en de hele waardeketen.

AkzoNobel komt nu al 10 jaar op rij voor in de top 3; de onderneming wil in 2020 tenminste 20% van de omzet uit duurzame oplossingen halen. De DJSI zal een belangrijke rol spelen om dat te bereiken en geeft een extra swing aan AkzoNobel’s duurzame Planet Possible strategie.

De voordelen van nauwe samenwerking met klanten blijken bijvoorbeeld bij de samenwerking van de onderneming met veerdienstonderneming Baleària, die duurzame Intersleek-verf afneemt om aangroei aan de schepen te voorkomen. Die glijden soepeler door het water, gebruiken daardoor minder brandstof en hebben lagere emissies.

De DJSI wordt algemeen beschouwd als de meest gerespecteerde, onafhankelijke duurzaamheidslijst ter wereld. De benchmark vergelijkt de duurzaamheidsprestaties van vooraanstaande ondernemingen op basis van hun milieu-, sociale en economische resultaten. De ranglijst geeft ook indicaties voor toekomstige ontwikkelingen. Er worden diverse criteria gewogen, waaronder ketenmanagement, eco-efficiency, verantwoord productbeheer, de ontwikkeling van menselijk kapitaal en bedrijfsveiligheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.