Ads Top

Plant-e blijft in Wageningen dankzij bemiddeling gemeente

Het innovatieve bedrijf Plant-e kan in Wageningen blijven. Er is tijdelijke huisvesting mogelijk in een gemeentelijk pand aan de Mansholtlaan via een anti kraak-constructie.

Wethouder Michiel Uitdehaag: 'Via de interim vastgoedbeheerder van deze locatie is een tijdelijke oplossing gevonden. Een innovatief en duurzaam bedrijf als Plant-e hoort gewoon in Wageningen thuis. Als ‘groene’ gemeente vinden we het belangrijk om lokale bedrijven te steunen die hun nek uitsteken om een positieve bijdrage te leveren aan innovatieve ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid'.

Plant-e is momenteel gevestigd in een pand van de voormalige glasblazerij op universiteitsterrein De Dreijen. Nadat het bedrijf te horen had gekregen dat het huurcontact aan het eind van dit jaar af zou lopen, ontstond er een onzekere periode. Daar is nu een einde aan gekomen. Het is weliswaar een tijdelijke oplossing, maar wethouder Uitdehaag en oprichter van Plant-e, Marjolein Helder, zijn eensgezind: 'Nu is de oplossing nog tijdelijk, maar we kijken graag samen al naar de toekomst om een definitieve plek voor Plant-e in Wageningen te vinden'.

Plant-e is een spin-off bedrijf van Wageningen University. Dit bedrijf heeft een systeem ontwikkeld waarin planten stroom genereren. Dit product bevindt zich nog in de beginnende fase maar de verwachtingen voor de toekomst zijn groot. De Kennis-As gemeenten Ede en Wageningen besloten vorig jaar tot de aankoop van een systeem van Plant-e voor de verlichting op het viaduct over de A12 tussen Ede en Wageningen. Hiermee waren deze gemeenten één van de eerste ‘launching customers’ van het systeem.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.