Ads Top

Mind4Energy haalt nieuwe financiering op

Het Belgische Mind4Energy haalt kapitaal op bij LRM. Het bedrijf ontwikkelt software voor de monitoring van prestaties van zonneparken en wil in deze sector een internationale speler worden. Bovendien wil het van oorsprong Gents bedrijf nog voor het einde van het jaar een servicecenter openen in Limburg om van daaruit haar klanten in deze regio te bedienen.

Mind4energy, een spin off van UGent, werd opgericht in 2011. Oorspronkelijk lag de focus op het ontwerp van photovoltaïsche installaties (PV installaties) in België. Nadien richtte het bedrijf zich op de ontwikkeling en commercialisatie van software om de prestaties van zonneparken te monitoren en bouwde het hiermee een internationale klantenportfolio uit.

In samenwerking met UGent ontwikkelde Mind4Energy specifieke software die in staat is om alle parameters van een PV installatie te monitoren. Er kunnen ook foutmeldingen en prestatierapporten gegenereerd worden.

Samen met Phoenix Contact heeft Mind4Energy ook hardware ontwikkeld om alle data van een PV installaties op een professionele wijze te verzamelen en door te zenden naar de monitoring servers. Deze hardware laat ook toe om de hoeveelheid elektriciteit die door een PV installatie op het elektriciteitsnet wordt gezet te sturen in functie van de capaciteit van het elektriciteitsnet op dat moment (demand-response).

Met het extra kapitaal wil Mind4Energy zijn verkoopactiviteiten uitbouwen en verder internationaliseren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.