Ads Top

Nominaties ICT Milieu Award bekend

De energiemarktplaats Enwire van CGI, de afvalverwerkings-app M2HAMIS van GMT en het datacenter op de High Tech Campus Eindhoven van KPN zijn genomineerd voor de ICT Milieu Award 2015. ICT Milieu reikt de Award uit tijdens de Avond van de Digitale Economie, die op 3 september 2015 plaatsvindt.

 De ICT Milieu Award wordt uitgereikt aan innovatieve ICT-projecten met een significante positieve milieu-impact, bijvoorbeeld op gebied van energie of recycling van afvalstoffen.

Enwire, CGI. Enwire is een marktplaats die iedereen de mogelijkheid biedt om eenvoudig zelf opgewekte duurzame elektriciteit te verhandelen. De toepassing past perfect in de energiemarkt van de toekomst: decentraal, duurzaam en met particuliere collectieven. Enwire is een innovatieve ICT-toepassing die zowel aanbieders als gebruikers nieuwe mogelijkheden biedt om Nederland duurzamer te maken.

M2HAMIS, GMT. De app M2HAMIS helpt alle inzamelaars van afval in de Rotterdamse haven om hun werk snel, efficiënt en tegen lage kosten te doen. Alles conform de complexe afval-regelgeving. Ook fraude wordt hiermee bestreden. Deze oplossing versterkt de positie van Rotterdam als koploper op het gebied van slimme afvalverwerking. De app is in alle havens wereldwijd inzetbaar.

Datacenter High Tech Campus Eindhoven, KPN. Het datacenter van KPN op de High Tech Campus in Eindhoven legt de lat voor de duurzame opslag van data hoog. De energievoorziening is van het allerhoogste garantieniveau. En 100 procent groen. Alle restwarmte wordt terug geleverd aan de Campus. Het pand zelf is gebouwd volgens het Cradle-to-Cradle principe, waardoor ook alle gebruikte materialen uiteindelijk herbruikbaar zijn.

Donderdagavond 3 september 2015 organiseren Nederland ICT en ECP, Platform voor de InformatieSamenleving, voor de tweede keer de Avond van de Digitale Economie in het Louwman Museum te Den Haag. De Avond van de Digitale Economie wordt gerealiseerd in samenwerking met ICT Milieu en de Gemeente Den Haag

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.