Ads Top

Suiker Unie en OrangeGas openen openbaar groen gas tankstation

Suiker Unie en OrangeGas openen een nieuw – openbaar - groen gas tankstation aan het Hoendiep in Hoogkerk (gemeente Groningen). Het groen gas dat Suiker Unie uit suikerbietresten produceert op de locatie Vierverlaten kan hier worden getankt. Het tankstation is vanaf vandaag 24/7 voor iedereen geopend.

Suiker Unie beschikt ook over personen- en bestelauto’s die op groen gas rijden en van het tankstation gebruik kunnen maken. Daarnaast gebruikt de onderneming een groeiend aantal dual fuel vrachtwagens die suiker transporteren. Daardoor levert Suiker Unie steeds meer klanten op groen gas.

Suiker Unie vindt zich een van de koplopers in duurzaam produceren. Omdat men alle ingrediënten gebruikt van de grondstof suikerbiet. Om reststromen steeds nuttiger in te zetten, heeft Suiker Unie in 2012 een biomassavergister gebouwd in Vierverlaten. In vier tanks verwerkt deze jaarlijks 100.000 ton plantaardig restmateriaal uit de aangrenzende suikerfabriek tot 10 miljoen m³ groen gas. Dit wordt gezuiverd, op druk gebracht en daarna als groen gas in het regionale aardgasnet geïnjecteerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.