Ads Top

Energiedijk in China inspiratie International Water Day

Piet Ackermans (Antea Group) verzorgt op 17 september het interactieve rondetafelgesprek ‘Energizing deltas’ tijdens het internationale seminar ‘Creating Sustainable Urban Deltas’ op de Water Innovation Day in Milaan. Tijdens deze sessie zal de focus liggen op de manier waarop Europa een innovatieve marktleider kan worden in het realiseren van deze Energizing Deltas.

Deze gebieden hebben de potentie om internationale koplopers te worden in de stijgende vraag van zowel energie- als deltatechnologie. Hiervoor is een goede samenwerking tussen bedrijven, overheden en kennisinstituten noodzakelijk. Antea Group maakt zich wereldwijd sterk voor de ontwikkeling van getijdenenergie. Via de POWER Group is ze in China betrokken bij de komst van een 30 tot 100 kilometer lange energiedijk. Dichterbij huis neemt Antea Group het voortouw bij de komst van het Tidal Technology Center Grevelingendam.

De International Water Day is een onderdeel van de World Expo, die van 1 mei tot en met 1 oktober plaatsvindt in Milaan. Het thema van de World Expo is ‘Feeding the Planet, Energy for Life’. Nederland speelt een hoofdrol in de wereld op het gebied van food, watertechnologie en energie.Door internationaal ondernemerschap, onze open op innovatie gerichte economie èn onze rol als ‘Gateway to Europa’ zijn we erin geslaagd om toonaangevend te zijn. Om dit met de wereld te delen is er op de World Expo in Milaan in de gehele maand september het Nederland Paviljoen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.