Ads Top

Afvalscheidingsfabriek Attero blijft open tot minimaal 2022

Afvalscheidingsfabriek Attero kan tot minimaal 2022 het restafval van Stadjers blijven scheiden. Dat blijkt uit een gesprek tussen Afvalbeheer Regio Centraal Groningen (ARCG) en de algemeen directeur van Attero, dat in juni plaatsvond.

Vorig jaar gaf afvalscheidingsfabriek Attero aan haar locatie in Groningen te moeten sluiten. De afname van het te verwerken restafval zou hiervoor de reden zijn. De huidige directeur, dhr. Ganzeboom, heeft in een gesprek met het Afvalbeheer Regio Centraal Groningen (ARCG) aangegeven dat het tot 2022 Gronings restafval kan blijven verwerken.

Attero geeft aan de productie van biogas te verhogen. Ook zal het nog meer afvalstoffen scheiden.
Op deze manier kan het open blijven tot minimaal 2022. Dit is het jaar dat het contract met de gemeente komt te vervallen.

Het college geeft aan een voorstander te zijn van lokale afvalverwerking  en het verwerken van groenafval tot biogas.  Tot nu toe wordt een deel van het groenafval verwerkt tot biogas en een deel gecomposteerd.  In de toekomst hoopt de gemeente ál het groenafval tot biogas te kunnen verwerken. Mede op deze manier hoopt de gemeente haar ambities voor een afvalloze stad te kunnen realiseren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.