Ads Top

CDA: Haal evaluatie van Energieakkoord naar voren

Het CDA vindt dat er haast moet worden gemaakt met de maatregelen om de CO2 uitstoot te verminderen. Daarom heeft zij het kabinet opnieuw gevraagd om de evaluatie van het Energieakkoord in 2016 naar voren te halen. Dan kan de Tweede Kamer bij de begrotingsbehandeling voor 2017 alle mogelijke opties meenemen, zoals de opties m.b.t. CO2 reductie zoals die staan gepresenteerd in het Interdepartementaal BeleidsOnderzoek. Het CDA deed dit verzoek al eerder deze maand via een motie maar kreeg hiervoor geen meerderheid.

Aanleiding voor het vernieuwde verzoek is het debat over de rechterlijke uitspraak in de zaak die Urgenda tegen de Nederlandse staat heeft aangespannen. De rechtbank stelde Urgenda in het gelijk, wat betekent dat de Nederlandse overheid verplicht is om het doel dat zij zichzelf gesteld (25% minder broeikasgassen in 2020 ten opzichte van 1990) te halen.

Het CDA zal bij de overgang naar een duurzame samenleving blijven inzetten op de mogelijkheden voor innovatie en energiebesparing. Woordvoerder Agnes Mulder: “Niet van bovenaf, maar van onderaf, dus vanuit de samenleving. Lokale energie-initiatieven kunnen daarbij een belangrijke rol spelen en zouden steviger ondersteund moeten worden.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.