Ads Top

Industriële rook als nieuwe waterbron

Waterdamp uit fabrieksschoorstenen vormt een bron van water waardoor elektriciteitscentrales waterproducenten kunnen worden in plaats van waterverbruikers. Dit blijkt uit onderzoek -in de afgelopen 15 jaar- met membraantechnologie. De resultaten worden vandaag gepubliceerd op een congres in Den Haag van CapWa, door een consortium onder leiding van DNV KEMA Energy & Sustainability. Uit de resultaten blijkt dat met behulp van membraantechnologie water op succesvolle wijze kan worden gefilterd uit de fabrieksschoorstenen en dat deze technologie klaar is voor toepassing op grote industriële schaal.
Uit de resultaten van praktijktesten, gefinancierd door de Europese Commissie en de Nederlandse overheid, blijkt dat tenminste 40% van het water in de rookgassen van een industriële fabriek met behulp van membraantechnologie kan worden teruggewonnen. Voor een gemiddelde elektriciteitscentrale van 400 MW zou de hoeveelheid water die dit oplevert gelijk zijn aan het jaarlijkse verbruik van ongeveer 3500 westerse huishoudens of ongeveer 9500 huishoudens in Afrika. Dit is twee keer zoveel als een elektriciteitscentrale van deze grootte nodig heeft voor de productie van stoom. Het extra teruggewonnen water is geschikt als gedemineraliseerd water voor industriële toepassingen. Aangezien de kwaliteit van het teruggewonnen water zeer hoog is, kan het na een eenvoudige mineralisatiestap zelfs voor consumptie dienen.
"De strijd om water is de komende jaren een van de grootste uitdagingen op mondiale schaal. Concurrentie zal vooral heftig zijn in industrie- en landbouwgebieden en rondom steden. Membraantechnologie is een zeer welkome oplossing voor het produceren van water dat niet eerder beschikbaar was", aldus Elisabeth Harstad, lid van de Raad van Bestuur en hoofd innovatie bij DNV KEMA.
Uit praktijktesten in een papierfabriek en een kolencentrale is aangetoond dat water van hoge kwaliteit teruggewonnen kan worden uit de schoorstenen. Ook andere industrieën die veel waterdamp produceren, kunnen bij deze technologie inzetten, zoals producenten van voedingsmiddelen, papier, cement en staal, en de petrochemische industrie. Membraantechnologie kan wellicht ook andere besparingen opleveren, bijvoorbeeld in energiekosten. Twee van de partners in het project, KCPK en PTS, hebben berekend dat de energiekosten in de papierindustrie 18% lager kunnen uitvallen en dat voor andere sectoren energiebesparingen mogelijk op kan lopen tot honderden miljoenen euro's.
Deelnemers aan het Consortium: Brabant Water (Nederland), Gas Natural Fenosa (Spanje), Consiglio Nazionale delle Ricerche (Instituut voor membraantechnologie, Italië), CUT Membrane Technology GmbH (Duitsland ), École Nationale d'Ingénieurs de Tunis (Tunesië), Israel Electrical Corporation Ltd. (Israël), DNV KEMA Energy and Sustainability (Nederland), Membrana GmbH (Duitsland), Papiertechnische Stiftung (Duitsland), Sappi Ltd. (Zuid-Afrika en Nederland), Stichting Kenniscentrum Papier en Karton ( Nederland), Universiteit van Twente - European Membrane Institute (Nederland), Yodfat Engineers Ltd. (Israël).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.