Ads Top

Het Koninklijk Concertgebouw wordt groen tijdens The Green Quest

Cofely gaat samen met GDF Suez Energie Nederland, Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio op maandag 16 september van start met een nieuwe missie van The Green Quest, een zoektocht naar oplossingen voor bedrijven om groener en duurzamer te ondernemen. Voor deze derde editie worden de duurzaamheidsdoelstellingen van Het Koninklijk Concertgebouw onder de loep genomen.
Op maandagmiddag om 14.00 uur zal de Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels het startsein voor de missie geven op het Museumplein. Aansluitend zal het Green Team, bestaande uit duurzaamheidsexperts, de eerste brainstormsessie starten in een grote transparante ‘Brainstorm Bubble’ op het Museumplein. Samen met de directie van Het Concertgebouw wordt er nagedacht over groene oplossingen en kostenbesparende maatregelen voor Het Concertgebouw. De culturele instelling streeft onder andere naar een verlaging van het energiegebruik met 40 procent in de komende vijf jaar.
Cofely is één van de sponsoren van The Green Quest, ontwikkeld in samenwerking met GDF Suez Energie Nederland, Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. Het doel van het initiatief is om bedrijven en instellingen in Nederland te laten zien dat ze geld kunnen besparen door meer duurzaam te ondernemen.
Het Green Team van experts bestaat uit Urgenda-directeur Marjan Minnesma, duurzaam ondernemer Maurits Groen, Nudge-directeur Jan van Betten, VN-jongerenvertegenwoordiger Ralien Bekkers, energiedeskundige Marieke van der Werf, hoofdredacteur duurzaambedrijfsleven.nl Mark Beumer en Jeffrey Prins van Stichting DOEN. Naast het Green Team zijn ook medewerkers van Cofely en GDF Suez Energie Nederland nauw bij de missie betrokken.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.