Ads Top

Bankensector ondertekent Energieakkoord voor duurzame groei

Banken ondersteunen het Energieakkoord voor duurzame groei. Namens de sector ondertekende plaatsvervangend directeur Eelco Dubbeling van de Nederlandse Vereniging van Banken vanmiddag in Den Haag het akkoord. De banken willen – mede vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid - een bijdrage leveren aan de financiering van duurzame investeringen.
Ook ruim veertig andere organisaties zetten vanmiddag bij de Sociaal-Economische Raad hun handtekening. SER-voorzitter Wiebe Draijer presenteerde het akkoord ten overstaan van onder andere minister Kamp van Economische Zaken die het akkoord zelf namens de rijksoverheid ondertekende.
De banken hebben de zogeheten tiende pijler van het Energieakkoord ondertekend. De tiende pijler wordt gevormd door een omvangrijk financieringsprogramma gericht op het vrijmaken van de enorme investeringen die nodig zijn voor de transitie zoals beoogd in het Energieakkoord. Concreet heeft de Nederlandse Vereniging van Banken afgesproken dat zij samen met de overheid het Expertisecentrum Financiering zullen opzetten voor kleinschalige en innovatie projecten.
De details hiervan zullen worden vastgelegd in een separate Green Deal. Verder zal de Nederlandse Vereniging van Banken samen met het Verbond van Verzekeraars, de Pensioenfederatie en de overheid de komende maanden de voorwaarden nader uitwerken hoe bancaire financieringen van grootschalige duurzame energieprojecten gestalte kan krijgen. Begin 2014 zal een uitwerking hiervan worden gepresenteerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.