Ads Top

ExxonMobil doneert 45.000 dollar aan Drive Against Malaria

Op het Benelux-hoofdkantoor in Breda overhandigde Joost Van Roost, president van ExxonMobil in de Benelux, vrijdag symbolisch een cheque van 45.000 dollar aan Julia Samuël en David Robertson van Drive Against Malaria. "Wij zijn dit jaar extra blij om Julia en David te hier kunnen ontvangen, na een gelukkig goed afgelopen gijzeling."
De Benelux-organisatie van ExxonMobil steunt malariabestrijding al sinds 2007 met een donatie aan deze vrijwilligersorganisatie. "In het kader van het 25-jarig bestaan van Drive Against Malaria wilden we dit jaar graag iets extra's doen," vertelde Remko Kruithof, directeur Public Affairs en Communicatie, ter introductie van de donatie. "Samen met enkele initiatiefgroepen van medewerkers, leveranciers en onze retail-afdeling hebben we toen twee acties georganiseerd om het donatiebedrag te verhogen."
Als eerste werd een 'matching gift' van ExxonMobil gekoppeld aan de 'Antwerp 10 Miles'. Bijna 150 Belgische en Nederlandse medewerkers namen deel aan dit loopevenement en droegen zo hun steentje bij aan malariabestrijding. Daarnaast werd op verschillende Esso-tankstations een verkoopactie voor ruitenvloeistof gehouden, waarbij een gedeelte van de verkoopopbrengst eveneens ten goede kwam aan Drive Against Malaria. De resultaten van deze acties werden opgeteld bij het basisbedrag van 25.000 dollar.
"Malaria heeft niet alleen impact op de gezondheid van de mensen maar ook op de productiviteit en economische kansen van een land," lichtte Joost Van Roost de donatie aan Drive Against Malaria verder toe. "Verbetering van de gezondheid is fundamenteel voor het verbeteren van economische kansen en het welzijn van een land. Economische ontwikkeling betekent vooruitgang. Ik ben blij dat wij met deze donatie daaraan bij kunnen dragen." Ook prees hij de enorme gedrevenheid en gepassioneerdheid waarmee Julia en David hun werk in Afrika verrichten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.