Ads Top

Laatste grote zonnepanelenpark Brussel

De Vrije Universiteit Brussel en het Universitair Ziekenhuis Brussel hebben een groot zonnepanelenpark in gebruik genomen. Het gaat om 3.310 panelen. Het is het laatste grote zonnepanelenproject in het Brusselse gewest.
De zonnepanelen zijn geplaatst op de daken van de lokalen van het Universitair Medische Campus van de VUB en de gebouwen van de Universitair Ziekenhuis Brussel. De ruim drieduizend panelen zijn goed voor 5.296 m2 paneeloppervlakte en bedekken maar liefst 10.592 m2 dak. In totaal leveren 700.000 Kwhr per jaar oftewel een jaar lang stroom voor 250 gezinnen.
Dit project zonnepanelen is een Public Privaat Samenwerking (PPS) met City Energy, een bedrijf dat gespecialiseerd is in alternatieve groene energie. Dit is het laatste grote zonnepanelenproject in het Brusselse gewest, omdat de subsidieregelingen herzien zijn. Voor het milieu kan dit een spijtige zaak zijn. Directeur infrastructuur Ludo Lemmens van de Vrije Universiteit Brussel: “Duurzaamheid is belangrijk voor de VUB. Met deze zonnepanelen kunnen wij energiezuinig werken met respect voor de natuur. Het was natuurlijk schitterend geweest wanneer meer van dergelijke projecten in Brussel gerealiseerd hadden kunnen worden.”
Jan Flament, directeur infrastructuur van het UZ Brussel: “Met deze zonnekracht kunnen we milieuvriendelijk de operatiekamers koelen, elektriciteit voor onze medische beeldvorming leveren, onze labo’s van stroom voorzien en ga zo maar door. Deze investering levert een vermindering van 276 ton CO2-uitstoot per jaar op.”


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.