Ads Top

Genomineerden ‘Het project van duurzame betekenis’ bekend

De tien genomineerden van de verkiezing ‘Het project van duurzame betekenis’ zijn bekend. Volgens directeur Douwe Faber van Ekwadraat, initiatiefnemer van de verkiezing, zijn de genomineerden een voorbeeld voor nieuwe duurzame, innovatieve, energie- of waterprojecten. De winnaar van ‘Het project van duurzame betekenis’ wordt op 10 oktober aanstaande tijdens De Dag van de Duurzaamheid in de Friese hoofdstad Leeuwarden bekend gemaakt.
De genomineerde kandidaten voor ‘Het project van duurzame betekenis’ zijn Duurzaam Ondernemen Nieuwkoop van Stichting DON & Grontmij, Rijden op Biogas in Nederland van MAN Trucks & Bus, Bio Product Processor van TCEGofour, KeraWash van Wafilin Systems, Duurzame strandslaaphuisjes van Strandcamping Groede & Grontmij, Sanergy van ARCADIS Nederland, On-farm Mineral Recycling van Oosterhof Holman Milieutechniek, Turtle van Stiksoep, Us Swimbad van de gemeente Heerenveen en Waterschoon van DeSaH.
Uit de tien genomineerde kandidaten worden door middel van online stemmen via www.10jaarduurzaam.nl en een beoordeling van de jury, vijf finalisten gekozen. De jury van ‘Het project van duurzame betekenis’ bestaat uit voorzitter Ferd Crone (burgemeester Gemeente Leeuwarden), Marjan Minnesma (directeur Urgenda), Ulco Vermeulen (Taskforce Groen Gas),en Rients Schuddebeurs (Rabobank).
‘Met deze prijs willen we kennis delen en daarmee de innovatie rondom duurzaamheidsinitiatieven op een hoger plan brengen’, aldus Faber, directeur van Ekwadraat. ‘Bij Water Alliance, Provinsje Fryslân, Gemeente Leeuwarden en Hogeschool Van Hall Larenstein is veel kennis aanwezig. Afgevaardigden van deze organisaties begeleiden de genomineerden naar de finale.’
De winnaar van de verkiezing wordt 10 oktober bekend gemaakt tijdens De Dag van de Duurzaamheid in Leeuwarden. Het thema is: 'Een decennium van duurzaam delen, durven en doen!'. Ekwadraat is innovator op het gebied van duurzame projecten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.