Ads Top

Futuristische zonneboten door jarige Grachtengordel

Ter ere van ‘400 jaar Amsterdamse grachten’ haalt Wubbo Ockels met zijn Stichting De Groene Grachten en met mede-initiatiefnemers de gemeente Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam op 15 september futuristische zonneboten uit het hele land naar de Keizersgracht. “Amsterdam viert 400 jaar Amsterdamse grachten, wij kijken graag 400 jaar vooruit naar een groene toekomst”, aldus de initiatiefnemer die eerder met de Nuna en de Superbus de toekomst van elektrisch vervoer aanvoerde.
De Solar Boat Parade is onderdeel van het groen festival 'ZonDag 2013' van hoofdsponsor Raedthuys, dat op 15 september op het Amstelveld in Amsterdam plaats vindt. Stichting De Groene Grachten presenteert er bovendien haar twee nieuwste missies: een windmolen speciaal voor de Amsterdammer én het terugbrengen van 1 hectare natuurgebied in de stad. Aansluitend predikt toparchitect Thomas Rau in de naastgelegen Amstelkerk over de ‘circular economy’.
Met het festival, dat onderdeel is van de officiële Amsterdam 2013 viering, laten Amsterdammers zien graag voorop te lopen naar een groene toekomst. Daarom opent Wubbo Ockels op 15 september om 13.30 uur de Solar Boat Parade samen met Amsterdams wethouder Economische Zaken Carolien Gehrels, die zich inzet voor schoner en stiller varen op de grachten. Ook Huib de Jong, rector van de Hogeschool van Amsterdam, is aanwezig om te benadrukken welke belangrijke rol er weggelegd is voor jongeren in zo’n groene toekomst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.