Ads Top

Shell en TU Eindhoven gaan intensiever samenwerken

De TU/e en Shell gaan een strategische samenwerking aan. Dat maakten TU/e-rector prof.dr.ir. Hans van Duijn en Shell-topman drs. Dick Benschop gisteren bekend tijdens de opening van het academisch jaar. Het energieconcern Shell wordt qua onderzoeksvolume met het aangaan van deze samenwerking een van de grootste onderzoekspartners van de TU/e.
De TU/e helpt Shell met het vinden van nieuwe wegen voor productie en exploratie. Shell heeft al strategische samenwerkingen op gebied van onderzoek met Massachusetts Institute of Technology in de VS (MIT) en de TU Delft. De TU/e is nu de derde universiteit met wie Shell, een van de grootste bedrijven ter wereld, een dergelijke samenwerking aangaat. "Dit zal ons gezamenlijk onderzoek in gebieden zoals future fuels, verbrandingstechnologie, scheidingstechnologie en chemie een sterke boost geven", liet rector Van Duijn gisteren weten in zijn rede.
De andere sprekers op de opening van het academische jaar in Eindhoven waren Dick Benschop, president-directeur van Shell Nederland, en Danny Mekic (26), die in 2009 werd uitgeroepen tot meest succesvolle jonge ondernemer van Nederland. Hij richtte op 15-jarige leeftijd zijn eerste bedrijf op. Beide sprekers gingen in op het persoonlijke verhaal van hun carrière, in aansluiting op het thema van de dag: Appetite for Ambition. Van Duijn zei in dat kader dat dit credo niet alleen gold voor studenten, maar ook voor de kwaliteit van het onderwijs van de TU/e. Dat moet van het hoogste niveau zijn, aldus Van Duijn.
Onderdeel van het programma was de uitreiking van de TU/e-onderwijsprijzen, voor de beste bachelordocent en de beste masterdocent. Dr. ir. Seth Brussaard werd uitgeroepen tot beste bachelordocent en prof.dr.ir. Peter Baltus tot beste masterdocent.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.