Ads Top

The RED Engine mag Australische weg op

The RED Engine, de zonneauto van Solar Team Twente, heeft als eerste in haar klasse de keuring in Australië doorstaan. De Australian Road Authority gaf groen licht en dat betekent dat de wagen de weg op mag. Volgende week start het team met testen. Tijdens de keuring werd gekeken naar het structurele ontwerp van de auto, de verlichting, de remmen en de veiligheidseisen voor de coureurs. The RED Engine scoorde op alle punten ruim voldoende. Jelle Wagenvoort, technisch manager van het team, wist al dat het goed zat en dat The RED Engine aan alle eisen voldoet. “Maar dit certificaat is een mooie bevestiging.”
Nu The RED Engine goedgekeurd is, kan het team de laatste testen voor de World Solar Challenge uitvoeren. De Australian Road Authority wees een zeventig kilometer lange weg aan waarop dagelijks gereden wordt. “Maandag gaan we direct van start zodat we optimaal voorbereid aan de start staan”, zegt Jelle.
Solar Team Twente is het eerste team uit de Challenger Class van de World Solar Challenge dat gebruik mag maken van deze testweg. De World Solar Challenge (3000 kilometer door de Austrlische woestijn) start op 6 oktober.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.