Ads Top

Windturbine bij JTEKT in La Louvière produceert zijn eerste groene kWh dankzij Luminus

JTEKT Torsen, gevestigd in het bedrijvenpark Strépy-Bracquegnies vlak bij La Louvière, installeerde onlangs zijn eerste windturbine. Deze turbine met een vermogen van 2,99 MW zal jaarlijks 6.350 MWh groene stroom produceren. ​

Op die manier kan JTEKT Torsen zijn afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen en besparen op zijn energie-uitgaven. Dankzij deze windturbine wordt daarnaast elk jaar ook nog eens 1.798 ton CO2 vermeden.

JTEKT Torsen Europe SA is gespecialiseerd in de productie van differentiëlen voor verschillende automerken: Audi, Ford, Toyota, enz. De onderneming, gevestigd in La Louvière, maakt deel uit van de internationale groep JTEKT.

Het bedrijf heeft een Milieuactieplan 2025 met concrete doelstellingen opgesteld dat door de hele groep JTEKT wordt uitgevoerd om tegen 2050 de milieudoelstellingen te behalen en de activiteiten ter bescherming van de natuur binnen de groep JTEKT te bevorderen. Zo heeft JTEKT, om de problemen van plasticvervuiling op zee aan te pakken, in 2020 concrete doelstellingen vastgelegd voor de vermindering van plastic onderdelen voor eenmalig gebruik.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.