Ads Top

Waterstof- en wielerwereld ontmoeten elkaar bij Europees Kampioenschap Wielrennen

Bij het Europees kampioenschap Wielrennen dat in september plaatsvindt in Drenthe ontmoeten twee werelden elkaar: die van waterstof en wielrennen. Tijdens het EK zullen in de karavaan van volgauto’s waterstofauto’s meerijden, er worden symposia en netwerkbijeenkomsten gehouden over waterstof en andere vormen van hernieuwbare energie en diverse bedrijven leveren een bijdrage aan het wielerfestijn.

Provincie Drenthe heeft de afgelopen jaren volop ingezet op de ontwikkeling van waterstof en de waterstofeconomie door in te zetten op de gehele waterstofketen: waterstofproductie, transport van waterstof en toepassing van waterstof in de industrie, mobiliteit en gebouwde omgeving.

Het plan om beide werelden bij elkaar te brengen werd gelanceerd tijdens een maandelijkse netwerkbijeenkomst van HYNORTH (stichting die zich inzet om de positie van Noord-Nederland als koploper van de waterstofeconomie uit te bouwen, versterken en te behouden) De aanwezige bedrijven en organisaties die verbonden zijn aan waterstofontwikkelingen in Noord-Nederland reageerden enthousiast op de extra aandacht die waterstof en de energietransitie hiermee krijgen. Vervolgens hebben diverse bedrijven hun medewerking toegezegd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.