Ads Top

Nieuwe 0% BTW-regeling leidt tot zoektocht naar zonnepanelen

De BTW voor het kopen en installeren van zonnepanelen is sinds januari 2023 0 procent. Door de daling van 21 naar 0 procenten de huidige salderingsregeling, stappen steeds meer particulieren over op zonnepanelen. Het zoekgedrag naar 'zonnepanelen' is sinds de daling van de regeling toegenomen, zo blijkt uit onderzoek van BoilerGarant. Het maandelijkse zoekvolume voor zonnepanelen was in 2023 165.000 in de zoekmachine van Google.

Steeds meer Nederlanders zijn bewust van de urgentie van duurzame energie en het nut van zonnepanelen. Dat de bewustwording rondom zonnepanelen toeneemt, wordt bevestigd door het maandelijks zoekverkeer vanuit de zoekmachine Google. Inmiddels heeft de zoekterm ‘zonnepanelen’ in het eerste kwartaal van 2023 een maandelijks volume van 165.000. Terwijl dit in het eerste kwartaal van 2022 54,8% lager lag. Andere populaire zoektermen rondom zonnepanelen, zijn: zonnepanelen kopen (60.500 zoekvolume per maand), subsidie zonnepanelen (14.800 zoekvolume per maand) en kosten zonnepanelen (9.900 zoekvolume per maand).

Om aandacht voor zonnepanelen kun je vandaag de dag niet heen. Zo heeft de overheid een doelstelling opgesteld voor het verminderen van uitstoot van broeikasgassen en het verhogen van het duurzame energiegebruik met behulp van zonnepanelen. Met het oog op de doelstelling, duurzame energie te bevorderen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, heeft de overheid besloten om 0% BTW te heffen op het installeren en kopen van zonnepanelen. Deze heffing is per 1 januari 2023 in gang gezet.

Sinds de 0 procent heffing op het installeren en kopen van zonnepanelen, doet zich een trend voor rondom het zoekwoord ‘zonnepanelen’. Nederland zoekt sinds het eerste kwartaal van 2023 meer naar ‘zonnepanelen’ met een commerciële zoekintentie. Daarnaast is het zoekvolume op dit zoekwoord met 22 procent gestegen. Waar in het vierde kwartaal van 2022 het zoekvolume nog lag op een gemiddelde van 110.000 per maand is dit in het eerste kwartaal van 2023 gestegen naar een gemiddelde van 165.000 per maand. De nieuwe regeling lijkt hiervan de oorzaak te zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.