Ads Top

Tot 3.000 ton CO2 per jaar: de milieu-impact van het blokkeren van cryptomining

Beveiliger Kaspersky deelt nieuwe gegevens over de milieu-impact van het blokkeren van cryptominers. De oplossingen van Kaspersky hebben meer dan 200 miljoen pogingen tot illegale cryptomining voorkomen, en in het proces het mogelijke energie-equivalent van 3.000 ton CO2-uitstoot in de atmosfeer bespaard in 2022.
 
Cryptomining kost veel energie. Zo is het elektriciteitsverbruik voor de productie van bitcoin gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van Zweden. De toenemende energiekosten van de productie van cryptocurrency dragen bij aan de groeiende populariteit van malafide mining of cryptojacking - malware die het apparaat van een gebruiker infiltreren om in het geheim cryptocurrency te delven. Het slachtoffer merkt misschien niet eens dat iemand zijn apparaat gebruikt voor het delven van cryptocurrency, omdat de malware in verborgen modus draait.
 
Het hoge stroomverbruik tijdens cryptojacking kan niet alleen leiden tot een afname van de prestaties van het apparaat, maar heeft ook negatieve gevolgen voor het milieu. In 2019 heeft Kaspersky een speciale methodologie ontwikkeld en geïntroduceerd waarmee consumenten en bedrijven de impact van illegale mining op het milieu kunnen beoordelen. In het proces ontdekten ze dat de hoeveelheid energie die wordt verbruikt bij mining kan oplopen tot 1,67 GWh. Genoeg jaarlijkse energie om een stad van stroom te voorzien of 15.000 elektrische auto's op te laden. Volgens de nieuwe statistieken blijft het energieverbruik door cryptomining toenemen.
 
In 2022 voorkwamen Kaspersky-producten 202.540.954 pogingen van kapers om een ander apparaat te gebruiken voor cryptomining. Om de minimale hoeveelheid energie te berekenen die wordt bespaard door het blokkeren van kwaadaardige miners is onderstaande formule uit het onderzoek van 2019 gebruikt.
 
Volgens de berekeningen is deze waarde 4,28 ± 2,67 GWh. Omgerekend naar kooldioxide-uitstoot tegen het wereldwijde gemiddelde op basis van de schatting van Independent Energy Think Tank Ember, werd tussen 700 en 3.000 ton in de atmosfeer uitgestoten broeikasgas (CO2) voorkomen.
 
De kosten van deze hoeveelheid energie verschillen onder meer van land tot land. Als die hoeveelheid energie bijvoorbeeld volledig in de VS wordt verbruikt, moeten Amerikaanse gebruikers ongeveer 1,1 miljoen euro neerleggen, terwijl inwoners van Denemarken, waar de elektriciteitsprijs momenteel het hoogst is, ruim 3,6 miljoen euro zouden moeten betalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.