Ads Top

Enexis geeft derde groene obligatie uit

 

Enexis Holding heeft onlangs een derde groene obligatie van 500 miljoen euro uitgegeven. Met deze uitgifte heeft Enexis opnieuw een brede groep van duurzame investeerders aan zich kunnen binden. De obligatie heeft een looptijd van 11 jaar, een couponrente van 3,625% en zal een uitgifte datum van 12 juni 2023 krijgen.

De groene obligatie wordt, net zoals de vorige twee groene obligaties, gebruikt om te investeren in projecten die bijdragen aan het verhogen van het aandeel duurzame energie in de netten van Enexis.

Kort voor de uitgifte van deze groene obligatie is het Green Finance Framework geactualiseerd. Dit Framework draagt volgens het onafhankelijke rating agency ISS-ESG bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s).  Het Framework is bovendien volledig in lijn met de belangrijkste marktstandaarden voor groene obligaties: EU Taxonomie en Green Bond Principles.

Ook Alliander heeft op 6 juni 2023 een groene obligatielening (Green Bond) uitgegeven van 500 miljoen. Met het kapitaal worden investeringen in het elektriciteitsnet gefinancierd. Afgelopen jaren heeft het netwerkbedrijf al vier groene obligatieleningen publiekelijk uitgegeven. Het totaal aan uitgegeven groene obligaties door Alliander bedraagt nu 2,2 miljard.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.