Ads Top

Aanleg zonnefietspad Vijfhuizen van start

Op maandag 12 juni starten de werkzaamheden voor de aanleg van een zonnefietspad langs de Schipholweg (N232) ter hoogte van Vijfhuizen.

De werkzaamheden duren tot eind juli. Als eerste wordt het werkterrein ingericht. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren plaatst de provincie een wegafscheiding. Vervolgens worden er over een lengte van ruim 500 meter bijna 600 zonnepanelen aangebracht in het asfalt van het fietspad.

Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van het fietspad en worden waar nodig over de rijbaan langs de werkzaamheden geleid. Vanaf zaterdag 17 juni tot aan het einde van de werkzaamheden geldt er eenrichtingsverkeer voor auto’s op de Schipholweg. Verkeer richting Haarlem maakt dan gebruik van de omleidingsroute via de N205. Borden langs de weg geven de route aan.

Een zonnefietspad is een veelbelovende technologie voor duurzame energieopwekking, waarbij zonnepanelen worden verwerkt in de toplaag van een fietspad. Dezelfde ruimte wordt zowel gebruikt door fietsers als voor energieopwekking.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.