Ads Top

Stedin en Vitens intensiveren samenwerking

‘Infra Stedin Vitens’ is de nieuwe naam voor het samenwerkingsverband van netbeheerder Stedin en drinkwaterbedrijf Vitens. Zij ondertekenden op 12 mei een nieuw raamcontract voor de komende zes jaar met de aannemers: APK – Rasenberg, van Voskuilen Infratechniek, Quint & van Ginkel en van den Heuvel Groep. De netbeheerder en het waterbedrijf sluiten samen deze raamovereenkomst af om het aanleggen en vervangen van elektriciteitskabels, gasleidingen en drinkwaterleidingen efficiënter aan te pakken in de Stedin regio Utrecht.

De toename van het werk door de energietransitie, het versneld vervangen van gas- en drinkwaterleidingen en de schaarste aan technisch personeel vraagt om een andere en efficiëntere manier van samenwerken. Door samen werkzaamheden uit te voeren beperken de organisaties de overlast voor de omgeving. De straat wordt namelijk maar één keer opengebroken voor het aanleggen of vervangen van meerdere kabels en leidingen.
 
Met de nieuwe raamovereenkomsten wordt ook het partnership met de aannemers verder versterkt. De aannemer krijgt op termijn meer verantwoordelijkheid voor het ontwerp, de voorbereiding en de planning van de projecten. Door samen te werken in een meer gelijkwaardig partnership versterken de organisaties elkaar en bepalen ze onderling welke werkzaamheden het best waar belegd kunnen worden. De beschikbare capaciteit van technisch personeel wordt door deze samenwerking beter benut en vrijgespeeld voor andere projecten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.