Ads Top

KNVB en Revolt sluiten partnership om voetbalverenigingen te verduurzamen

De KNVB en Revolt zijn per 1 juni 2023 een samenwerking aangegaan om Nederlandse voetbalverenigingen te verduurzamen. Met het oog op de snelle toename van elektrische auto’s willen beide partijen de laadinfrastructuur bij sportcomplexen in het amateurvoetbal verbeteren. De samenwerking met de in laadpalen gespecialiseerde Nederlandse startup maakt deel uit van de Groene Club, een initiatief van de KNVB dat voetbalverenigingen ondersteunt bij het verduurzamen van hun sportaccommodaties. Het doel is dat in 2025 honderden voetbalverenigingen zijn voorzien van laadpalen, om zo elektrisch rijden te stimuleren.
 
Met de snelle groei van het aantal elektrische auto’s, ook onder voetballend Nederland, is er een groeiende vraag naar laadpalen. Het faciliteren van laadpalen stelt voetbalverenigingen in staat om een actieve rol te spelen in de transitie naar duurzame mobiliteit en het verminderen van CO2-uitstoot.
 
De laadpalen van Revolt ondersteunen verenigingen niet alleen om te verduurzamen, maar bieden ook een extra verdienmodel. De verenigingen ontvangen een vergoeding voor het gebruik van de laadpalen voor elektrische voertuigen die zij beschikbaar stellen. Deze extra inkomsten kunnen zij investeren in de verdere ontwikkeling van de vereniging, bijvoorbeeld in jeugdopleidingen, verduurzaming of andere initiatieven die de sportparticipatie bevorderen.
 
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.