Ads Top

Vakbond FNV wil WERK-fonds energietransitie

FNV verwacht van minister Jetten een WERK-fonds energietransitie. De vakbond overhandigde in Rotterdam het manifest aan de minister voor klimaat en energie.

Het WERK-fonds is nodig voor alle werknemers die hun baan verliezen door klimaatbeleid en de energietransitie, te beginnen bij de kolensector.'

Door het klimaatbeleid en de energietransitie zullen banen verdwijnen, veranderen en verschijnen. Met name in de fossiele sector en zware industrie dreigt baanverlies en daarmee een onzekere toekomst voor de werknemers.

Het garantiefonds moet ervoor zorgen dat werknemers de energietransitie op een rechtvaardige manier kunnen doormaken en niet zelf de rekening gepresenteerd krijgen.' Het WERK-fonds moet beschikbaar zijn voor alle werknemers waarvan het werk zal verdwijnen door de energietransitie.

FNV heeft al goede ervaringen met een transitiefonds, in 2019 werd het Kolenfonds in het leven geroepen. De 200 medewerkers die hun baan verloren vanwege de sluiting van de Hemweg kolencentrale konden hier aanspraak op maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.