Ads Top

Laatste turbine voor Hollandse Kust Zuid

Bijna twee jaar nadat werd begonnen met de bouw van Hollandse Kust Zuid is de laatste turbine van het windpark op zee onlangs geïnstalleerd.

De komende maanden zal de binnenkant van de turbines verder worden afgebouwd en worden ze getest. Hollandse Kust Zuid wordt later dit jaar officieel in gebruik genomen.    

Siemens Gamesa werd voor het transport en de installatie van alle 139 offshore windturbines ondersteund door windinstallatieschip Wind Osprey van Cadeler.

Het totaal aantal turbines komt daarmee op 139, een minder dan de 140 die oorspronkelijk waren gepland. Afgelopen jaar raakte een van de fundaties beschadigd na een aanvaring met vrachtschip Julietta D, dat tijdens een storm stuurloos door het windpark dreef. De fundatie raakte daarbij zo beschadigd dat het niet verantwoord wordt geacht er een volledige turbine op te zetten. In overleg met de partners, aannemers en de autoriteiten is besloten om de fundatie niet te vervangen en in 2024 te verwijderen. Er zijn nog geen concrete plannen voor de ruimte die nu vrijkomt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.