Ads Top

Vattenfall en Coca-Cola in Zweden werken samen aan elektrisch zwaar transport

Vattenfall en Coca-Cola in Zweden investeren in de elektrische aandrijving van vrachtwagens. In eerste instantie zullen drie laadstations voor vrachtwagens worden geïnstalleerd in de fabriek van Coca-Cola Europacific Partners in Jordbro buiten Stockholm. Deze fabriek is sinds 2021 gecertificeerd als klimaatneutraal.

Zowel Vattenfall als Coca-Cola in Zweden heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen vastgesteld om tegen 2040 in hun hele waardeketen netto-nul uitstoot te hebben. Samen zijn de bedrijven een proefproject gestart met drie laadstations voor vrachtwagens.

De bijdrage van Vattenfall is de uitgebreide Power-as-a-Service-oplossing. Dit betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor de investering in de laadinfrastructuur en de laadstations gedurende de hele contractperiode in eigendom hebben, beheren en exploiteren. Het betekent ook dat de klant zich kan concentreren op zijn kernactiviteiten", zegt Ingela Hålling, hoofd van Vattenfall Network Solutions.

Dit proefproject omvat twee elektrisch aangedreven vrachtwagens die onze dranken bij klanten zullen afleveren, aangedreven door Vattenfalls elektriciteit uit windenergie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.