Ads Top

'Oproep om dynamisch energiecontract boven jaarcontract te verkiezen is onverantwoord'

De oproep van een klimaateconoom om voor een dynamisch contract te kiezen, is onverantwoord. Dat stelt Dirk-Jan Wolfert, CEO van de Vastelastenbond.

Zulke energiecontracten zonder vooronderzoek afsluiten is zeer onverstandig en in sommige gevallen zelfs onverantwoord. Mensen met een krappe beurs en leken zijn juist gebaat bij een jaarcontract met vaste tarieven, omdat dit overzicht en rust brengt.

Een dynamisch energiecontract vraagt om constante aandacht en een goede financiële buffer. Plotse prijsstijgingen door een groeiende marktvraag en temperatuurwisselingen kunnen voor een verdubbeling van de energierekening zorgen. Op zulke momenten snakken consumenten juist naar de zekerheid van een vast energiecontract.

De hosannaverhalen over dynamische contracten wekken ten onrechte de indruk dat deze energiecontracten de oplossing zijn voor de energiecrisis. Dat zijn ze juist niet. Sterker nog: deze contracten kunnen voor veel financiële problemen zorgen. Het is niet voor niets dat de Vastelastenbond pleit voor een waarschuwing voor deze energiecontracten, zodat consument weten wat deze energiecontracten precies inhouden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.