Ads Top

Verscherpte energie-eisen voor nieuwbouwwoningen

 

Het college van B en W scherpt de energie-eisen voor nieuwbouwwoningen aan. Door het instellen van deze eisen worden in Amsterdam woningen gebouwd die klaar zijn voor de klimaatneutrale toekomst.

De gemeente Amsterdam loopt daarmee landelijk voorop voor wat betreft duurzaamheidseisen. De eisen zijn tot stand gekomen in een uitgebreid voorbereidingsproces met vertegenwoordigers van ontwikkelende en bouwende partijen, woningcorporaties en projectontwikkelaars. Dit heeft tot een aantal aanpassingen in de zogenaamde BENG-eisen voor Amsterdam geleid.

Voor de woningcorporaties wil het college een compensatie instellen om te zorgen dat naast investeringen in de nieuwbouw de verduurzaming in de bestaande sociale woningvoorraad door gaat.

Woningen die voldoen aan de eisen zijn uitstekend geïsoleerd en zullen vaak voorzien zijn van driedubbel glas. Ze maken gebruik van zoveel mogelijk duurzame warmte en hebben zonnepanelen op het dak. Amsterdam heeft een lange geschiedenis op het gebied van aangescherpte energie-eisen. Duurzame bouwers in de stad bouwen al enkele jaren met deze eisen. Ze werden daartoe uitgedaagd door de gemeente in tenders en laten zien dat het kan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.