Ads Top

Incassobureau curator Welkom Energie heeft omstreden verleden

Gedupeerden van Welkom Energie klagen op Facebook over de stroeve communicatie met Collect4U, waarbij direct incassokosten in rekening zouden zijn gebracht zonder dat eerst een andere aanmaning is verzonden. Het bureau houdt vol dat dat wel is gebeurd.

De curator van het failliete energiebedrijf heeft het Drontse bureau ingeschakeld om vorderingen op klanten van Welkom Energie binnen te halen.

De oprichters van Collect4U blijken door de consumentenwaakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM) al eens op de vingers te zijn getikt omdat ze te agressief te werk gingen.

Meerdere mensen trokken bij de ACM aan de bel na een aanvaring met het bedrijf van broers Loyd en Roy Hendriks. Ook zou er ten onrechte zijn gedreigd dat als er niet betaald zou worden.

Volgens Omroep Flevoland kwam het bedrijf de afgelopen jaren geregeld met onconventionele incassomethodes in het nieuws. In 2017 dreigde men wanbetalers op te zoeken met een draaiende camera.

Het SBS6-programma Foute Boel deed in een uitzending in maart 2019 een boekje open over de intimiderende werkwijze van incassobureau Hendriks Incasso. Het bureau zou familieleden en werkgevers van mensen met schulden benaderen om schulden te kunnen innen. De SP stelde daar  Kamervragen over.

Hogeschool Windesheim heeft vorig jaar nog besloten om geen stagiaires meer te plaatsen bij incassobureau Hendriks Incasso in Dronten. Dit nadat verschillende studenten bij de school hebben geklaagd over de werkomstandigheden bij het bedrijf. Ze zeggen dat van ze verwacht werd dat ze stelselmatig overwerkten en dat targets gehaald moesten worden. De naam Hendriks Incasso wordt tegenwoordig blijkbaar niet meer gehanteerd, het bedrijf profileert zich als Debtt Group, waaronder Collect4U valt. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.