Ads Top

Curator Welkom Energie bindt in

De curator van het failliete energiebedrijf Welkom Energie laat uitzoeken of gedupeerde klanten toch een schadevergoeding kunnen indienen en aanspraak kunnen maken op een welkomskorting. Een niet nader genoemde hoogleraar moet hierover adviseren.

Incassobureau Collect4U heeft de vorderingen voor klanten die hierop aanspraak maakten opgeschort.

Veel klanten lieten de reeds betaalde maandbedragen storneren via hun bank om zo hun gelijk te halen. De curator wees de vorderingen in eerste instantie af, maar is kennelijk van gedachten veranderd nadat gedupeerde klanten juridische bijstand hebben gezocht.

Een gedupeerde schrijft op Facebook: 'De schade was al bekend voordat het faillissement is uitgesproken. Dit is waterdicht en wettelijk vastgelegd en een geldige reden om een verrekening te doen en een tegenvordering in te dienen. We hebben dan misschien geen recht op de welkomstbonus via de contractuele weg, maar die welkomstbonus hebben we wel meegenomen in de jaarbegroting van ons huishouden, want zo is er mee geadverteerd en zo hebben wij het contract afgesloten. En door het intrekken van de vergunning is dat dus óók schade!'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.