Ads Top

Dag Tegen Gas

Zondag 27 maart is de eerste landelijke Dag Tegen Gas. Dit is een initiatief van verschillende experts uit de energiewereld en wordt ondersteund door een brede coalitie van partijen waaronder Urgenda, de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE), De Nieuwe Gevers en de Natuur en Milieufederaties.

Dag Tegen Gas is een steunbetuiging voor Oekraïne en heeft als doel extra bewustzijn te creëren voor de rol van (fossiele) energie in de samenleving en hoe door het gebruik ervan geldstromen richting Rusland in stand worden gehouden. Zoveel mogelijk huishoudens, bedrijven, overheden, organisaties en gemeenschappen worden gestimuleerd om met grote of kleine initiatieven hun fossiele energieverbruik te verminderen.   

Dag Tegen Gas biedt zowel voor de individu, als op bedrijfs- en overheidsniveau, handvatten voor hoe structureel gebruik van fossiele energie gereduceerd kan worden. Alle initiatieven en deelnemende organisaties worden verzameld op het online platform.

Horecaondernemingen worden gestimuleerd om op zondag de buitenverwarming uit te zetten en bezoekers met alternatieven te verwarmen. Kantoor- en winkelpanden worden opgeroepen om hun verwarming lager te zetten en verlichting buiten kantoortijden uit te zetten. In verschillende gemeenten starten wijkinitiatieven om energie te besparen waarbij bijvoorbeeld energiecoaches samen met bewoners radiatorfolie plakken en bespaardouches uitdelen. Daarnaast organiseert Dag Tegen Gas op 27 maart landelijk ook verschillende activiteiten om meer bewustwording te creëren en mensen thuis te helpen met het reduceren van hun energie gebruik.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.