Ads Top

TU Delft en HyET Solar intensiveren samenwerking dunne film zonnefolie

Zonnefolie heeft de toekomst. Zo kan zonnefolie in traditionele dakpannen geïntegreerd worden, maar kan het ook leiden tot een nieuw type grootschalig zonnepark dat van gunstige invloed is op de prijs van onze elektriciteit.

De ondertekening van een nieuw vierjarig onderzoekscontract tussen TU Delft en HyET Solar versnelt de introductie van een volgende generatie zonnefolie, en brengt dit toekomstbeeld weer een behoorlijke stap dichterbij.

De eigenschappen van Powerfoil – de lichtgewicht, flexibele, dunne-film silicium PV-technologie – openen nieuwe markten voor zonne-energie die momenteel niet kunnen worden bediend met de onbuigzame, zware glaspanelen. Powerfoil daarentegen kan in elke vorm en grootte gemaakt worden. Zo zorgt het roll-to-roll productieproces er bijvoorbeeld voor dat tot 30 meter lange modules geproduceerd kunnen worden, terwijl de vorm kan worden aangepast aan de behoeften van de eindgebruiker. In Arnhem zal een nieuwe productiefaciliteit worden gebouwd die de ontwikkeling van al deze innovatieve eigenschappen van Power

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.