Ads Top

ACM: meld misleiding en andere consumentenproblemen met isolatie

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) roept bewoners die bij het (laten) isoleren van hun huis slachtoffer worden van misleiding, ontoereikende informatievoorziening of problemen met (wettelijke) garantie op dit te melden bij ACM ConsuWijzer. De ACM krijgt nog weinig van dit soort meldingen maar vermoedt dat er meer aan de hand is.

Consumenten kunnen veel geld besparen op hun energierekening als zij isolerende maatregelen nemen. Ook is het (extra) isoleren vaak nodig als eerste stap bij het verduurzamen van woningen. Huizen moeten goed geïsoleerd zijn voordat bewoners bijvoorbeeld kunnen overstappen op een warmtepomp of een warmtenet met lage temperatuur.

De ACM heeft in de publicatie ‘Woningisolatie en de consument’ een analyse gemaakt van de problemen die zich kunnen voordoen bij het isoleren van woningen.

Ook heeft de ACM een overzicht gemaakt van de regels waar bedrijven die woningen isoleren zich aan moeten houden. Eén van de problemen waar consumenten mee te maken kunnen krijgen is misleiding. Zo heeft de ACM in 2020 opgetreden tegen een isolatiebedrijf omdat het bedrijf beweerde dat consumenten met spouwmuurisolatie van het bedrijf 30 tot 50% konden besparen op hun energierekening. Consumenten die hun spouwmuur door het bedrijf lieten isoleren bespaarden echter hooguit 30% op hun stroomrekening.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.