Ads Top

Tennet: Technische opwaardering Diemen Lelystad is klaar

 

TenneT heeft de hoogspanningsverbinding tussen Diemen en Lelystad opgewaardeerd tot 4000A en combineert deze werkzaamheden met het groot onderhoud.  

Zo is er meer dan 1000 kilometer aan geleiders en bliksemdraden vervangen. Nu hoeven alleen bepaalde mastfundaties nog maar verzwaard te worden en moeten er nog een aantal aanpassingen bij Prorail worden gedaan . Dan is de verbinding klaar voor de toekomst en kan dan 4000A vervoeren.

De capaciteit van de 380kV-hoogspanningsverbinding  was niet meer voldoende om alle stroom die aangeboden wordt te transporteren. Dit heeft onder meer te maken met het toenemende aantal wind- en zonneparken.

In plaats van de verbinding af te breken en te vervangen is ervoor gekozen de 52 kilometer lange bestaande verbinding ‘beter te benutten’. Hierbij is gebruik gemaakt van een nieuw soort geleiders, die meer stroom kunnen vervoeren. Een voordeel van deze nieuwe geleiders is dat ze qua gewicht en formaat vergelijkbaar zijn met de oude geleider. Hierdoor hoeven minder masten verstevigd te worden. De komende maanden verzwaart aannemer Dura Vermeer nog een aantal masten en de past de fundaties aan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.