Ads Top

CO2 Prestatieladder geeft inzicht in footprint gemeente Haarlem

De Haarlemse gemeentelijke organisatie wil in 2025 35 procent minder CO2 uitstoten in vergelijking met 2018. Om dit te bereiken neemt de gemeente verschillende maatregelen, zoals inkoop van groene stroom, het verduurzamen van het gemeentelijk vastgoed en het vervangen van openbare verlichting voor LED-verlichting.

Begin 2022 heeft de gemeente opnieuw het certificaat van niveau 3 op de CO2-Prestatieladder gehaald. De CO2-Prestatieladder is in Nederland het instrument voor duurzaamheid dat bedrijven en overheden helpt om hun CO2-uitstoot en de kosten te verlagen. De Stichting klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO) is eigenaar van dit duurzame initiatief.

De gemeente heeft gekeken naar de CO2-uitstoot van de eigen organisatie en heeft onderzoek gedaan naar het wagenpark, zakelijk vervoer, de openbare verlichting, gemeentelijk vastgoed en gemeentelijke huisvesting. Het gasverbruik blijkt de grootste rol in de CO2-uitstoot te spelen. 

Komend jaar wordt het energiemanagementsysteem verbeterd met extra slimme meters. De gemeente heeft als doel gesteld om tussen 2022 en 2024 20 procent van de gebouwvoorraad geheel of deels te verduurzamen. Benieuwd naar de voortgang van de CO2-uitstoot? Bekijk dan de footprint over 2020 en het eerste half jaar van 2021.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.