Ads Top

Minister Lies (Nedersaksen) op bezoek vanwege samenwerkingsmogelijkheden energietransitie

Op vrijdag 25 maart bracht Olaf Lies, minister van milieu, bouwen, energie en klimaatbeheersing in de deelstaat Nedersaksen (Duitsland) een bezoek aan Assen. Hij sprak in het provinciehuis met gedeputeerde Tjisse Stelpstra onder andere over het Interreg project Smart Energy Region (SEREH) de waterstofplannen uit het Investeringsplan Waterstof Noord-Nederland en samenwerkingsmogelijkheden.

Het bezoek is een vervolg op het werkbezoek van gedeputeerde Stelpstra op 16 maart 2022 aan Lingen. Daar sprak hij met Birgit Honé, minister voor Federale en Europese Zaken en Regionale Ontwikkeling Nedersaksen over grensoverschrijdende samenwerking in waterstofprojecten en het oprichten van Europa’s eerste grensoverschrijdende Hydrogen Valley.

Als afsluiting van het bezoek aan Assen bezocht de minister samen met de gedeputeerde Resato in Assen. Daar kreeg de minister een korte rondleiding, uitleg over de werkzaamheden van het bedrijf en werd een waterstofauto getankt bij het waterstofvulpunt dat mede mogelijk is gemaakt door de provincie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.