Ads Top

Sliedrechtse VvE kiest voor warmtenet

 

De Vereniging van Eigenaren (VvE) van een appartementencomplex in Sliedrecht-Oost heeft als één van de eerste VvE's in Nederland besloten om over te stappen op een warmtenet. Een meerderheid van de 80 bewoners heeft dit besloten tijdens een Algemene Ledenvergadering op 7 maart.

Bewoners konden kiezen tussen een nieuwe cv-installatie of een collectieve  aansluiting op het warmtenet Sliedrecht. Bij het warmtenet zijn aanpassingen in de  appartementen nodig, zoals nieuwe radiatoren en inductiekookplaten. Met het  warmtenet zijn bewoners minder afhankelijk van aardgas. Dat kan de komende jaren invloed hebben op de waarde van de woning.

Een jaar geleden startten de gesprekken tussen gemeente Sliedrecht, VvE-bestuur en warmteaanbieder HVC. Omdat de cv-installatie meer dan 25 jaar oud is en regelmatig storingen vertoonde, wilde het VvE-bestuur de mogelijkheden onderzoeken van een nieuwe warmtevoorziening.

1 opmerking:

  1. Een van de eerste? Ik heb als voorzitter van een VvE in Amsterdam Zuidoost al ruim 10 jaar geleden 'mijn' VvE op de stadsverwarming laten aansluiten.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.