Ads Top

Provincie helpt Drenten om minder energie te gebruiken

Van 25 maart tot en met 11 mei worden in Drenthe gratis douchetimers uitgedeeld aan inwoners. Met deze handige gadget wil de provincie Drenten helpen om minder warm water te gebruiken.

Door minder warm water te gebruiken, stoten inwoners minder CO2 uit én besparen ze geld op de energierekening.

De actie start vrijdag 25 maart in het centrum van Beilen en is onderdeel van de campagne ‘Drenthe op weg naar energieneutraal, Gewoon zo!’. Een campagne van de provincie Drenthe die Drenten stimuleert om minder energie te verbruiken.

Lang douchen is voor veel mensen een gewoonte geworden. En gewoontes zijn soms lastig te doorbreken. Douchetimers zijn goede geheugensteuntjes om te helpen om op tijd de kraan dicht te draaien. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee. Gemiddeld kan een gezin op jaarbasis meer dan 15.000 liter water en 60m3 gas besparen. Dit komt neer op ongeveer 90 euro besparing per jaar. Daarom staat het uitdeelteam van Gewoon zo! op woensdagmiddagen, vrijdagen en zaterdagen in de winkelstraten en op stations van Drentse steden en dorpen douchetimers uit te delen. Het uitdeelteam gaat ook het gesprek aan met de voorbijgangers, om zo het belang van korter douchen uit te leggen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.