Ads Top

USG Industrial Utilities gebruikt groene windenergie van Eneco op Chemelot

USG Industrial Utilities (USG) en Eneco werken samen in het verder verduurzamen van het energieverbruik van industrieterrein Chemelot in Geleen.

Vanaf januari 2022 ontvangt USG jaarlijks zo’n 350 GWh aan duurzame windenergie afkomstig van Windpark Fryslân. Een capaciteit die gelijk staat aan 21 windturbines.

Met het sluiten van een corporate Power Purchase Agreement met Eneco kan USG voor haar eigen productie en voor haar klanten zoals AnQore de komende 15 jaar gebruik maken van zo’n 90MW aan opgesteld vermogen van Windpark Fryslân.

Met deze overeenkomst zetten de bedrijven een significante stap in de gezamenlijke ambitie van het industrieterrein Chemelot in Limburg om in 2025 de meest veilige, duurzame en competitieve chemiesite van Europa te zijn.

USG is de leverancier van utilities zoals gas, water, stoom en elektriciteit voor industrieterrein Chemelot in het Zuid-Limburgse Geleen. Duurzaamheid heeft een prominente rol bij USG. Niet alleen is het streven om zelf zo duurzaam mogelijk te worden, maar ook om een actieve rol te spelen in de verduurzaming van Chemelot om uiteindelijk in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.