Ads Top

Rotterdamse VvE’s profiteren van maatwerkadvies voor laadpalen

Rotterdamse VvE’s zijn gebaat bij maatwerkadvies voor het plaatsen van laadpalen op eigen terrein. Dat blijkt uit een proef van de gemeente Rotterdam bestaande uit professionele adviestrajecten voor deze doelgroep. 

In totaal zijn er 24 adviestrajecten bij VvE’s in gang gezet. Daarvan staat zo’n 70% van de VvE leden positief tegenover de realisatie van eigen (slimme) laadpunten. Waar nu nog 17% van de VvE leden over een elektrische auto beschikken, geeft 54% aan bij de aanschaf van een volgende auto de voorkeur aan elektrisch te geven. Dat vraagt niet alleen om meer laadpunten, maar ook om deskundig advies.

VvE’s staan in de praktijk voor verschillende uitdagingen voordat zij over kunnen gaan tot het plaatsen van laadpalen op eigen terrein. Dat varieert van technische mogelijkheden in parkeergarages, tot vraagstukken over veiligheid en van betaalbaarheid tot constructies voor een eerlijke kostenverdeling voor VvE-eigenaren.

VvE’s kunnen sinds kort ook een landelijke subsidie krijgen voor een advies van een deskundige. Via de SEEH-regeling kunnen zij 75 procent van de kosten terugkrijgen, met een maximum van 1500 euro. Aanvragen kunnen worden ingediend, met terugwerkende kracht naar 6 oktober 2021. De subsidiepot bedraagt in totaal 900.000 euro en sluit op 30 september 2023.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.