Ads Top

Zes finalisten bereiden zich voor op Global Data Challenge bij Nuon

Nuon en Get in the Ring organiseren samen de eerste Global Data Challenge voor start-ups. Start-ups met concrete, data-gedreven producten of diensten worden uitgenodigd hun oplossingen in te zetten voor onze klanten. De zes finalisten zijn bekend en strijden 21 april om de winst!

Martin Eimers, Manager Business Development bij Nuon, legt uit: “We vroegen start-ups met concrete diensten of producten om zich aan te melden voor onze Global Data Challenge op 21 april. De winnaar krijgt de mogelijkheid zijn product of dienst in een pilot te toetsen onder de bekende Nuon naam, met gebruik van de bestaande verkoopkanalen en marketing expertise. De aandacht voor deze challenge is overweldigend: we hebben bijna 30 aanmeldingen vanuit de hele wereld mogen ontvangen en op social media is er ontzettend veel interesse voor!”

Op 21 april tijdens de Get in the Ring-challenge op het Nuon hoofdkantoor mogen zes finalisten strijden om de hoofdprijs. De start-ups bieden elk een bijzondere, vernieuwende én slimme oplossing voor de klanten van Nuon. Ecoisme uit Polen geeft bijvoorbeeld een seintje als je je strijkbout aan hebt laten staan, Cohere regelt je energiehuishouden automatisch en Solarmonkey laat je het maximale uit je zonnepanelen halen. Maar ook meer educatieve insteek ontbreekt niet: Hyko leert kinderen energie te besparen en met GreenerU maak je inzichtelijk hoe duurzaam je leeft. De zesde finalist is het Canadese Ecotagious, dat klanten meer grip op hun verbruik geeft.

Klanten van Nuon willen op een duurzame, comfortabele en betaalbare wijze kunnen leven, zonder daar zelf heel veel tijd en energie in te steken. Ze verwachten dat ze voor hun energievoorziening en slimme oplossingen bij Nuon in goede handen zijn. Nuon gelooft dan ook dat het omzetten van data in betekenisvolle informatie van groot belang is voor het vinden van relevante oplossingen voor de vragen van onze klanten.

De groei van hernieuwbare energie en decentrale opwek, CO2-reductie en ontwikkelingen als elektrisch vervoer vragen om een andere rol voor grote energiebedrijven. Nuon zoekt daarom voortdurend naar nieuwe oplossingen die ervoor zorgen dat onze klanten in goede handen zijn. Daarvoor ontwikkelen we niet alleen diensten en producten, maar zoeken we ook de samenwerking op. Zo maken we het met Solease mogelijk om zonnepanelen te huren en ondersteunen we jong talent bij ondernemerschap door de sponsoring van het Amsterdam Center for Entrepeneurship. Maar ook intern vragen we via ons Nuon Next-platform aan onze collega’s om met inspirerende ideeën te komen op het gebied van innovatie en ondernemerschap.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.