Ads Top

Kamp en Kuipers starten energiedialoog

Minister Kamp van Economische Zaken en astronaut en wetenschapper Andre Kuipers starten op donderdag 7 april de energiedialoog  in Rotterdam. De komende drie maanden wordt heel Nederland door hen uitgenodigd om mee te denken over en ideeën aan te dragen voor de energievoorziening van de toekomst. Kuipers is in deze periode namens het kabinet ambassadeur van de energiedialoog.

Nederland staat voor de opgave om in de komende 35 jaar de energievoorziening bijna volledig te verduurzamen. Burgers, bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en andere partijen worden online en via meer dan 50 bijeenkomsten in het hele land betrokken bij de keuzes die hiervoor nodig zijn na 2023. De energietransitie heeft invloed op het dagelijks leven van ons allemaal: de wijze waarop we onze huizen verwarmen, op de inrichting van het landschap en op ons vervoer. In het hele land nemen burgers en bedrijven al het initiatief om energie te besparen, te verduurzamen en de CO2-uitstoot terug te dringen. Van die kennis en ervaring wil het kabinet gebruik maken.

De dialoog wordt afgetrapt via drie bijeenkomsten in Eindhoven, Leeuwarden en Rotterdam waarbij tussen de 450-500 mensen in dialoog gaan. In iedere stad gaat het over een ander onderwerp: vervoer, de warmtevoorziening van woningen en de industrie en het belang van innovatie voor het realiseren van de energietransitie.

2 opmerkingen:

  1. Dus Henk Fossiel van Economische Zaken wil een energiedialoog?
    Zeker met voorbehoud dat alle kolencentrales open blijven en de olieindustrie zijn subsidies behoudt.
    Henk Kamp kan helemaal niet anders denken. Het enige dat hij kan is het ene fossiele gat opvullen met het andere.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen mogelijkheid een voorstel schriftelijk in te dienen?

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.