Ads Top

Alle PLUS winkels klimaatneutraal

Alle 262 PLUS supermarkten zijn voortaan klimaatneutraal. Daarmee is PLUS de eerste retailer in Nederland. PLUS zet zich al jaren in om de winkels energiezuiniger te maken en vergroend al sinds 2011 haar stroom 100 procent; de laatste drie jaar is daarbij bewust gekozen voor Europese windenergie. Daar komt nu ook compensatie van de CO2-uitstoot van het gasverbruik en de koelingen van de winkels bij, wat de supermarkt geheel klimaatneutraal maakt. Het servicekantoor en de distributiecentra volgen binnenkort.

PLUS compenseert de CO2-uitstoot met een mix van Gold Standard-certificaten uit CO2-reductieprogramma’s. Voor compensatie van de CO2-uitstoot afkomstig van het gasverbruik, investeert PLUS in efficiënte kooktoestellen voor gezinnen in Ethiopië en India. Dit is een initiatief in samenwerking met het Fair Climate Fund, in lijn met de nieuwe Fairtrade standaard die onlangs gelanceerd is. Door deze kooktoestellen wordt de uitstoot van CO2 van meer dan 2.500 gezinnen aanmerkelijk teruggebracht.

Dat de winkels van PLUS klimaatneutraal zijn, is zichtbaar aan de sticker op de winkelruit. Deze worden binnenkort op alle PLUS supermarkten geplakt. PLUS heeft nu haar winkels klimaatneutraal gemaakt; in de loop van 2017-2020 worden ook het servicekantoor en de distributiecentra klimaatneutraal.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.